Omgångens tips: Profilen är tillbaka igen

Slutspurten i SBL herr blir stekhet.

BC Luleå-Borås Adam Rönnqvist

BC Luleå-Borås Adam Rönnqvist

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-01-30 13:04

SBL herr slutspurtar och nu handlar det om att skapa en gynnsam tabellsituation inför kommande SM-slutspel. Fem matcher över två dagar står på schemat och Bloggen är på hugget.

Måndag 30/1 

Köping–Norrköping                                         2

Känslan är väl att Norrköping börjat rulla igång rejält – inte minst sedan guarden Devonte Green tagit stora steg framåt offensivt. Även Marcus Tyus kommer mer och mer in i sitt nya lag och det lär knappast skada. Köping? Letar fortfarande efter något som funkar och den vingliga resan kommer inte börja här.

Tisdag 31/1

Södertälje–BC Luleå                                        1

Två lag vars formkurvor pekar rakt nedåt efter flera svaga insatser de senaste veckorna. I det läget är nog hemmaplan skönt att luta sig mot. BC måste gräva oerhört djupt för att vinna i Täljehallen och en viktig del är att få Michael Gilmore att bli mer disciplinerad och underordna sig laget. Tydligt är att BC saknar skadade lagkaptenen Denzel George enormt – en spelare som sätter standarden defensivt och inställningsmässigt.

Borås–Nässjö                                                   1

Stabila serieledaren bara tuffar på och vägrar få en svacka den här säsongen. Nässjö har hittat något som funkar den senaste tiden ska kunna utmana på allvar i den här matchen. Men inte i långa loppet.

Fryshuset–Jämtland                                        2

Jämtland svarade för en av lagets svagaste insatser när Fryshuset besegrade med 20 i söndags. Ni fattar.

Uppsala–Kalmar                                              1

Två lag som mår ganska bra nu efter segrar mot Umeå respektive Södertälje. Men hur vi än vrider och vänder på saken – Uppsala är ett mer komplett basketlag. Och inte blir det sämre av att ”storpappan” Axel Nordström är tillbaka i spel efter ett uppehåll på nästan två år.