Omgångens tips: Nu laddar vi för ett härligt toppmöte

Ska Luleå radera ut Borås förlustnolla? Snart vet vi.

Basketbloggen 30 oktober 2022 19:26

Ett fett toppmöte i Luleå energi arena och en segernolla som kommer raderas. Det här blir en häftig omgång i SBL herr.

 

Måndag 31/10

Nässjö–Södertälje                                1

En svårtippad historia mellan Nässjö – som är formsvagt och fick stjärnan Dartaye Ruffin knäskadad mot Luleå – och Södertälje som inte gjort många glada ännu. Jag går med hemmalaget den här gången men har Södertälje fått sin nya USA-guard spelklar ändras oddsen en aning.

 

Uppsala–Umeå                                     2

Umeå är ligans stora succélag tillsammans med Borås och går in i den här matchen som favorit efter fyra raka segrar mot flera tippade topplag. Men Uppsala kommer till spel med två raka vinster, ett större sjävförtroende och kommer sälja sig dyrt. Jag en segerchans för hemmalaget även om den måste uppfattas som ganska liten.

 

Tisdag 1/11

BC Luleå–Borås                                     2

Wow, vilken härlig match i Luleå energi. BC Luleå har efter de tre-fyra första matcherna höjt sin nivå avsevärt och visat att laget kan hota alla – även utan en fjärde import. Nyckeln är lagets försvarsspel som enligt statistiken är bäst i SBL.  Men det går inte att blunda för den fullständiga harmoni som råder i obesegrade Borås. Det bör bli bortaseger – men Bloggen ger ändå BC Luleå en viss chans att vinna.

 

Kalmar–Fryshuset                                 1

Den här kvällen bryts ännu en segernolla och det bör bli Kalmar som tar den. Orsak: Fryshuset har ingen aning hur basketmatcher vinns efter närmare 40 raka torskar. I Kalmar finns ändå en viss struktur på liret och det ska ränta över en hel match. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa