Omgångens tips: Nu avgörs kampen om fjärdeplatsen

Hemmaplansfördel eller inte? Det är frågan för BC Luleå

Samir Alis Luleå möter Nässjö.

Samir Alis Luleå möter Nässjö.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2023-03-16 18:28

Då var det dags för grundseriens sista omgång och fokus ligger på jakten på den åtråvärda fjärdeplatsen tabellen. Umeå eller Luleå? Det är frågan. Här Bloggens tips.

Borås – Kalmar                               1

Vi får se om Borås vilar några spelare i grundseriens sista match – laget är sedan tidigare klar seriesegrare och har förstås viktigare uppgifter framför sig. Men det spelar förstås ingen roll – i hemmalaget finns så mycket mer kvalité än hos nykomlingen Kalmar som knappast ställer ett gäng högmotiverade spelare på planen.

BC Luleå – Nässjö             1

I och med att Södertälje vilade ett gäng ”skadade” nyckelspelare mot Umeå och skänkte segern till Boris Balibreas lag har BC Luleå inte fjärdeplatsen i sina egna händer. För det första krävs det vinst mot Nässjö vilket nog ska vara fullt möjligt. Och i så fall måste Umeå förlora hemmamötet med Köping. Det här blir en riktig rysare.

Umeå–Köping          1

Umeå har allt i egna händer i jakten på fjärdeplatsen i tabellen och hemmaplansfördel mot BC Luleå i kvartsfinalspelet. Allt som krävs är seger mot Köping och det borde laget kunna fixa. Men räkna med en rysare. Torbjörn Gehrkes grovjobbargäng har spelat säsongens bästa basket de senaste veckorna.

Fryshuset–Södertälje                    2

Mest intressant: Hur många stjärnspelare väljer tränaren Ludwig Degernäs att vila i jakten på att landa så långt ned som möjligt i tabellen bland slutspelslagen?

Uppsala  Norrköping                 2
Det här bli ingen vacker sak att skåda sett med Uppsalaögon. Det kan vi slå fast redan nu