Omgångens tips: Nässjö har något som Luleå inte gillar

Bloggen håller traditionen levande så gott det går.

BC Luleå möter Nässjö på torsdagskvällen.

BC Luleå möter Nässjö på torsdagskvällen.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2024-03-07 14:52

En helrörig omgång i SBL herr med fyra matcher uppsplittrade på lika många dagar. Här Bloggens framtidsprofetia.

Torsdag 7/3

BC Luleå–Nässjö                                           1

Lagen har mötts fem gånger den här säsongen (två i svenska cupen) och Nässjö har vunnit tre av dem vilket säger saker. Nässjö har något som Luleå inte riktigt gillar. Men med tanke på lagens formkurva just nu går Luleå in som favorit och med Charles Matthews tillbaka har tränaren Håkan Larsson hela sin spelarrotation att tillgå.

Fredag 8/3

Norrköping–Södertälje                                1

Aj, det här kan bli riktigt jobbigt att titta på. Norrköping är Sveriges bästa lag och Södertälje känns som ett gäng i fritt fall efter sju raka förluster. Ja, ni fattar hur det här kommer sluta. Och se ut.

Lördag 9/3

Jämtland–Umeå                                            1

Det är ändå beundransvärt hur jumbolaget Umeå krigar på och håller matcherna hyfsat levande – senast mot Uppsala där laget hade chansen att vinna hela vägen in i den fjärde perioden. Men borta mot tuffa Jämtland kommer det vara över mycket snabbare än så. Allt annat vore märkligt.

Söndag 10/3

Uppsala–Köping                                          1

Riktigt svårtippad match mellan två lag som harvar på i ingenmansland i tabellen. Köping har varit på gång i flera veckor, Uppsala ser helt ok ut med tanke på turbulensen i spelartruppen där forwarden Isaiah Powell lämnat på grund av skada och guarden Sheriff Drammeh plockats in. Jag landar ändå i att hemmaplan kan spela en avgörande roll.