Omgångens tips med extra allt

Bloggen tippar både omgången och rysaravslutningen.

Andrew Smith och BC jagar andraplatsen.

Andrew Smith och BC jagar andraplatsen.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2022-03-13 19:32

I och med att ett skadedrabbat Södertälje under lördagskvällen kunde vända ett 19-poängsunderläge mot Jämtland på bortaplan har avslutningen av ligaspelet artat sig till en sanslös rysare mellan tre lag i jakten på andraplatsen i tabellen.


Jämtland har kvar att möta Umeå samt Fryshuset och trots att laget har alla möjliga formproblem, vilket gett fyra förluster på de fem senaste matcherna, kan vi vara helt säkra på att Adnan Chuks lag hämtar in två segrar och landar på 44 poäng i tabellen. Något annat finns förstås inte.


Södertälje visar styrka just nu har bland annat vunnit mot både Norrköping och Jämtland borta. Laget har kvar att möta både Nässjö och BC Luleå på hemmaplan. Två tuffa mycket tuffa matcher där Täljehallen kan bli den avgörande faktorn.


BC Luleå är också formstarkt, har besegrat både Jämtland och Norrköping med klara siffror, och haft en vinnande vana under lång tid. Faktum är att laget startade ligaspelet 6/6 men har sedan dess vunnit 14 och bara förlorat fyra. Laget har tuffa bortamatcher kvar, Köping samt Södertälje, och Peter Öqvists lag säkrar andraplatsen via segrar i båda. Allt pekar på att bortamötet mot Södertälje blir helt avgörande.


Det rimliga i dag är att Jämtland räddar andraplatsen, Södertälje, mycket tack vare hemmaplan, säkrar tredjeplatsen och BC Luleå får finna sig att landa som nummer fyra.

Och när Bloggen ändå är i gång. Här kommer ett traditionsenligt tips där matcherna fördelas över både måndag och tisdag.


Måndag 14/3

Fryshuset-Borås                                   2

Borås fick hämta in två enkla segrar mot Umeå och tanka lite självförtroende. Här blir det mer av den varan.


Köping-BC Luleå                                   2

BC Luleå måste vinna för att fortsätta jakten på andraplatsen och bör väl göra så. Men inte tusan blir det enkelt mot ett Köping som spelar bättre basket i dag än för en månad sedan. Det här kommer avgöras i fjärde perioden - tro mig.


Tisdag 15/3

Södertälje-Nässjö                                  1

Hemmalaget spelar säsongens bästa basket just nu och det finns inte på kartan att Nässjö, som på bortaplan nästan aldrig spelar på sin högsta nivå, ska störa den rytmen nu när Södertälje har lite vittring på andraplatsen.


Umeå-Jämtland                                      2

Jämtland är utan tvekan skakat och har egentligen inte nått sin fulla potential sedan Anes Zekovic och Steve Harris blev skadade. Umeå kan nog busa en stund men Östersundslaget ska i långa loppet förstås nöta ned Cole Welle & Co.