Omgångens tips: Mästaren vinner toppmötet

Det börjar dra ihop sig i ligaspelet.

BC Luleås Jonathan Arvidsson.

BC Luleås Jonathan Arvidsson.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-03-06 20:48

SBL herr grundseriespurtar och Bloggen är på tårna. Här bjussas det på ännu ett tips där fem matcher står på menyn.

Tisdag 7/3

Södertälje–Borås                                        2

Södertälje jagar frenetiskt en slutspelsplats och ska förstås till sist fixa en sådan. Men mot superstabila serieledaren Borås finns förstås inte ett jota att hämta den här kvällen.

Köping–BC Luleå                                         1

BC Luleås insats mot ett sargat Uppsala förra veckan skulle jag nog ranka som en av säsongens mest makabra upplevelser och det finns många att välja mellan. Jag förstår faktiskt inte vad som ska hända för att tränaren Peter Öqvist lag ska kunna börja prestera på en rimlig nivå sett till spelarmaterial. Köping är i Bloggens bok solklar favorit. 

Umeå–Kalmar                                             1

Hemmalaget har inte rosat marknaden den senaste månaden eller två. Det visar resultaten tydligt. Men en sak är säker när det gäller tränaren Boris Balibreas lag: Arbetsinsatsen finns alltid där. Bara den ska räcka för att komfortabelt brotta ned en nykomling på hemmaplan och fortsätta jakten på fjärdeplatsen i tabellen.

Onsdag 8/3

Nässjö–Fryshuset                                        1

Tjoho.

Torsdag 9/3

Jämtland–Norrköping                                 2

Veckans solklara höjdarmatch mellan två rivaler med guldambitioner. Jämtland ha brottats med skadeproblem den senaste tiden och inte sett riktigt lika skarpt ut som för några veckor sedan trots att laget vinner. Jag tar ut svängarna lite och ger den regerande mästaren tipset trots bortaplan.