Omgångens tips: Laget som är på en egen nivå

Fredagskvällar är basketkvällar. Det är sedan gammalt.

Mikko Riipinen, Norrköping Dolphins.

Mikko Riipinen, Norrköping Dolphins.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-12-07 17:41

Nya matcher, nya utmaningar och ännu ett mästerligt tips från eder blogg. Häng med.

Fredag 8/12

Borås–Köping                                   1

Spelarna, och tränarna, i Borås får helt enkelt kamma till sig och börja prestera. Men den här truppen är det helt orimligt att laget bara vunnit fem av tolv matcher. Men å andra sidan: Borås problem framstår som små med tanke på vad motståndaren Köping levererat hittills. Där snackar vi  om en uppförsbacke modell värre.

Nässjö–BC Luleå                             1

Svårtippat som tusan. Nässjö vinner den här säsongen matcherna som ska vinnas utan att på något sätt se perfekt ut. Men med ett veterangäng som innehåller erfarna pjäser som Charles Barton, Dartaye Ruffin och William Gutenius blir det väl så. BC Luleå har vunnit tre av de fyra senaste och sett helt ok ut men med tanke på att Nässjö sitter på två raka vinster mot Håkan Larssons lag landar tipset på hemmalaget.

Uppsala–Södertälje                         2

Jaha. Här blev det svårt igen. Uppsala lyckades krångla sig ur ett  tufft underläge mot Umeå och skjuta i de skott som behövdes under matchens sista minuter. Ett skadedrabbat Södertälje vann häromkvällen mot alla odds mot Borås och lär ha fått massor av självförtroende. 

Norrköping–Jämtland                    1

Omgångens fetaste toppmatch mellan de lag som med viss sannolikhet kommer spela SM-final till våren. Men som styrkeförhållandena ser ut just i dag befinner sig Norrköping på en egen nivå i svensk ligabasket och kommer vinna det här prestigemötet. I Jämtland gör nye guarden Nisre Zouzoua debut.