Omgångens tips: Läge för en rysare i Uppsala

Tippartraditionen håller i sig. Knappt men klart.

Isaiah Mucius, BC Luleå.

Isaiah Mucius, BC Luleå.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2023-11-13 18:13

Med andan i halsen lyckades Bloggen hålla traditionen vid liv. Här kommer ett robust SBL-tips.

Måndag 13/11

Borås–Norrköping                                      2

Jag ska väl inte gå så långt att kalla detta för en skrattmatch mellan vårens finallag i SBL men med tanke på de stora spelmässiga problem som Borås brottas med och Norrköpings maskinmässiga lag kan det här inte bli något annat än en hemmaseger modell enklare.

Tisdag 14/11

Umeå–Jämtland                                            2

Vi får väl utgå från att Umeå lyckats pynta in alla licensavgifter och får ha hela sin importkader på planen. Inte för att det kommer hjälpa ett skvatt mot finalkandidaten från Östersund. Men det är något som skaver med Jämtland, trots sex raka segrar. Det finns en och annan spricka i fasaden. Att tvingas få säsongens värsta domartabbe på sin sida för att vinna mot Köping på hemmaplan vidimerar i alla fall den lilla känslan. 

Södertälje–BC Luleå                                      1

Södertälje får tipset av den enkla anledningen att laget spelat en klart bättre basket än Luleå under inledningen av säsongen. Smartare försvar, tydligare organisation och klarare roller. Men kan BC höja sig ett litet snäpp från segermatchen mot Borås och kan stjärnan Gustav Hansson höja sin skottprocent då kanske det finns en liten chans att gör något vettigt nere i Täljehallen.

Uppsala–Nässjö                                             2

Jaha, vad ska vi tro om detta? Bloggen landar i att Nässjö helt enkelt har en bättre spelartrupp och en alldeles utmärkt form. Men jag vågar inte räkna bort Uppsala som har något intressant att bygga på den här vintern. Jämn match hela vägen in i fjärde perioden.