Omgångens tips: Klassiska klubbens resa uppåt kan börja

Bloggen tror att guldfavoritens förlustsvit tar slut.

Basketbloggen 23 oktober 2022 20:51

Vi rullar vidare i tippandets tjänst och rivstartar veckan med matcher på måndag och tisdag.

 

Måndag 24/10

Norrköping–BC Luleå                         1

De senaste åren har BC Luleå haft förtvivlat svårt med Norrköping och det kanske inte är så konstigt. Norrköping har helt enkelt varit bättre på den högtempobasket som BC också gillar att spela. BC:s självförtroende är antagligen naggat i kanten efter hemmaförlusten mot Umeå och Norrköpings formkurva pekar uppåt. Ja, ni fattar hur det här kommer sluta.


 

Tisdag 25/10

Umeå–Jämtland                                   2

Med risk för att bli hånad i sociala medier av diverse Umeåfans med Luca Romano i spetsen måste jag ändå tro att Jämtland får stopp på sin tre matcher långa förlustsvit. Men det kommer inte bli enkelt för Adnan Chuks lag – Umeå är helt enkelt ett bra SBL-lag som den här säsongen kan besegra de flesta.


Köping–Nässjö                                      1

Oerhört svårtippad match mellan två lag som kommer till spel med gott självförtroende efter fina segrar mot Södertälje respektive Jämtland. Jag ger hemmalaget tipset fullt medveten om att det lika gärna kan bli precis tvärtom.


Kalmar–Borås                                        2

Enklare än så här blir det inte. Borås är nog ligans bästa lag just och Kalmar har inte de kvalitéer som krävs för att vinna regelbundet i SBL. Det ska ändå bli intressant att se hur Kalmar uppträder med två nya jänkare i laget. Om de hunnit bli spelklara.


Fryshuset–Södertälje                           2

Efter torsken mot Köping meddelade Södertäljes tränare Ludvig Degernäs att lågbudgetsatsningen är ett minne blott. Två nya importspelare – en guard och en forward – är på väg in och därmed kan vi räkna med att klubbens resa uppåt i tabellen kan börja.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa