Omgångens tips: Kan ett mirakel inträffa?

Håll i hatten. Det tippas igen.

BC Luleå- Norrköping Dolphins. Jonathan Arvidsson

BC Luleå- Norrköping Dolphins. Jonathan Arvidsson

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2024-01-25 13:30

Efter ett litet uppehåll i tippandet är Bloggen tillbaka med full kraft. Fyra matcher över två kvällar avverkas härmed i rasande fart.

Torsdag 25/1 

Södertälje–Umeå Bskt                               1

För några veckor sedan skrällvann Umeå på bortaplan mot Södertälje sedan Nils Botold avgjort med bara några sekunder kvar att spela. Men det lär knappast upprepas. Sedan dess har nyckelspelare Jordan Peltier försvunnit till Bosnien och hemmalagets erfarna maskineri kommer förstås utnyttja den håligheten i Umeåtruppen.

Fredag 26/1

Borås–Uppsala                                              1

Efter en seg start har Borås varvat i gång rejält och vinner matcher på löpande band och är efter Norrköping SBL:s mest formstarka lag. Uppsala är ett gäng att gilla. Alltid samma defensiva ansträngning. Alltid samma offensiva tålamod. Men ibland möter man helt enkelt en motståndare med större talang.

Nässjö–Köping                                              1

Jäklar vad jag gillade Nässjö prestation mot Norrköping i cupfinalen trots att det blev förlust. Veteranen Charles Barton var fantastisk och kliver mer och mer fram som en potentiell MVP-kandidat. Bottenlaget Köping visade gryende form i segermatchen mot Uppsala men jag tror inte det hjälper speciellt mycket.

BC Luleå–Norrköping                                   2

Luleå matchar tydligen upp Norrköping oerhört illa och har blivit totalt överkört i lagens två möten den här vintern. Risken är stor att det blir samma visa. Luleåtränaren Håkan Larsson måste nog kunna trolla för att hålla den här matchen hyggligt jämn. Å andra sidan: Mirakel har väl inträffat förr…