Omgångens tips: Jumborysaren kan sluta hur som helst

Visst är det något alldeles speciellt med nervpirrande bottenmöten?

BC Luleå. Daniel Hansson, Tobias Sjöberg

BC Luleå. Daniel Hansson, Tobias Sjöberg

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-12-11 13:54

Vi rullar igång korgbollsveckan med en måndagsmatch och tre dagen efter. Här är tipset för dagen.

Måndag 11/12 

Jämtland–Södertälje                                1

Östersundslaget såg ruggigt tajt och disciplinerat ut när laget på bortaplan besegrade titanen Norrköping på bortaplan. Om det blev en pyrrhusseger får vi veta i dag då besked om stjärnan Pierre Hamptons knäskada ska komma. Södertälje gnuggar på trots stora skadetrubbel och ligans tunnast rotation men att vinna i Östersund ska bara inte gå.

Tisdag 12/12

Uppsala–BC Luleå                                     2

Uppsala är en av ligans stora överraskningar men kan det vara så att en liten svacka dykt upp? Kanske. Kanske inte. Laget har i alla fall inte sett lika piggt ut de senaste matcherna. Luleå har utan tvekan höjt sin nivå de senaste fyra-fem veckorna och har en bra chans till en bortaskalp. Allt hänger på om laget får träff i sitt försvarsarbete.

Norrköping–Nässjö                                  1

Norrköpingsförlusten mot Jämtland hemma var förvånande men ändå ganska logisk. Alla lag åker på smällar och med tanke på skadeläget – Nathan Dawit och Marcus Tyus borta – kanske det fanns någon logik i alla fall. Nässjö hittar ingen grund att stå på, blandar och ger vilket kommer stå laget dyrt i Stadium arena.

Umeå–Köping                                             1

Ligans två risigaste gäng i en stekhet uppgörelse om att undvika den trista jumboplatsen i SBL-tabellen. Det här kan bli hur nervpirrande som helst. Umeå har än så länge spelat bättre basket men känslan är att Köping har ett högre tak. Det här kan sluta hur som helst.