Omgångens tips: Hur reagerar krisande Jämtland?

Då kör vi igång igen.

BC Luleå- Umeå. Gustav Hansson

BC Luleå- Umeå. Gustav Hansson

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-12-26 21:48

Då var det dags att rulla igång SBL herr igen efter julskinkan och glöggen. Fyra matcher står på programmet på tisdagskvällen och flera av dem är högintressanta. Häng med.

Jämtland–Uppsala                                  1

Superspännande match där det ska bli hyperintressant att se hur krisande Jämtland står sig efter Seth Leday-röran och skadeproblemen på Pierre Hampton samt Adam Johansson. Jag tror dock att tränaren Adnan Chuk samlar ihop spillrorna och brottar ned Uppsala på något sätt.

Nässjö–Borås                                             2

Oerhört svårtippad historia mellan två lag i mittens rike i tabellen. Borås ser ut att ha hittat en viss stabilitet efter en svajig säsong och Nässjö känns som det eviga varannandagslaget. Hemmaplan kan möjligtvis vara det som väger över efter 40 minuter. Och då tippar jag förstås helt ologiskt till Borås fördel.

Umeå – BC Luleå                                      2

Självklart är Luleå tydlig favorit efter sex segrar på de senaste sju matcherna. Det här är helt enkelt vara en match laget ska vinna om det vill vara en seriös toppkandidat. Men något säger mig att Umeå fått en stor knuff framåt efter skrällen i Täljehallen. Det här kan nog vara tajt en bra stund.

Köping – Södertälje                                 2

Nu är det väl ändå dags för bottengänget Köping att vinna lite matcher? Nej, säger jag. Södertälje går visserligen på sin vanliga snortajta rotation men har så pass många smarta veteraner i laget som till sist löser den här uppgiften.