Omgångens tips: Hetaste matchen spelas i kväll

Det är tvåor som gäller. Över hela linjen.

BC Luleå.Isaiah Mucius, Daniel Hansson

BC Luleå.Isaiah Mucius, Daniel Hansson

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-12-04 12:51

Det blir en ligaomgång med idel bortasegrar när Bloggen tittar in i spåkulan. Här är tipset för dagen

Måndag 4/12 

BC Luleå–Norrköping                       2

Jag skulle nog säga att det här är omgångens fetaste match. BC Luleå är lite på gång efter tre raka segrar och mästarlaget Norrköping hamnar liksom aldrig ur fas. Norrköping är förstås klar favorit men är det någon gång som Luleå ska vara med och bråka en stund är det i kväll. Norrköping saknar skadade Marcus Tyus och viktige Isaac Vann rapporteras vara osäker startande.

Tisdag 5/12

Köping–Nässjö                                  2

Jumbon Köping är nästan kriminellt uselt just nu och hur tränaren Torbjörn Gehrke ska ta laget ur den här svackan är svårt att se. En ljuspunkt är väl att det knappast kan bli sämre. Nässjö behöver bara gå på halvfart för att promenera hem den här matchen.

Södertälje–Borås                              2

Besvikelsen Borås är på uppgång efter ett par segrar och Södertälje har sedan några veckor sett oerhört tröttkört ut på grund av sin supertunna rotation. Då landar jag i att västkustgänget lämnar Täljehallen med sin tredje raka seger.

Umeå–Uppsala                                 2

Uppsala är en positiv överraskning så här långt med fem segrar på elva matcher och tränaren  Nikolaidis Panagiotis borde i dagsläget vara etta i racet som årets coach. Umeå kämpar på med en risig ekonomi och ständiga skadeproblem. Kanske kan laget vara med och fajtas in i fjärde perioden – vi får se.