Omgångens tips: Har Uppsala hämtat sig efter kollapsen?

Fyra matcher på programmet när 2023 avslutas.

Tobias Sjöberg

Tobias Sjöberg

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-12-30 12:29

Årets sista matcher i SBL herr spelas under lördagen och enligt Bloggen kommer de sluta exakt så här.

Norrköping–Köping                          1

Omgångens stora skrattmatch där mästaren lär göra slarvsylta av Köping som hittar alla möjliga sätt att förlora. Eller så kör tränaren Mikko Riipinen laget på halvfart, roterar hej vilt och håller nere siffrorna en aning. Vi får se vilken väg som väljs den här eftermiddagen.

Uppsala–Jämtland                            2

Uppsala gav bort den förra matchen mot skadedrabbade Jämtland på ett sanslöst sätt och frågan är om spelarna hämtat sig från den mentala kollapsen? Jag tror inte det. Adnan Chuks lag kommer ännu en gång att hitta ett sätt att vinna. Spännande att se Uppsalas nye jänkare göra sin debut för sitt lag,

BC Luleå – Umeå                                1

På bortaplan mot Umeå räckte det med 15 högoktaniga minuter för Luleå. Det gav en seger med 23 poäng. Inför en hyfsat fullsatt hemmahall kommer Gustav Hansson & Co trampa gasen i botten direkt och då fattar ni hur det här kommer sluta. Notera att Luleås center Tobias Sjöberg är tillbaka i spel efter sjukdom.

Borås–Nässjö                                      1

Känslan är att Borås, som har ett mycket bra lag börjat varva upp efter en eländig säsongsstart. Det kommer Nässjö, som inte hittar den stabilitet som krävs, få känna av. Jag räknar med en behaglig resa för hemmalaget.