Omgångens tips: Här finns bara en vinnare

Då rullar vi igång igen.

BC Luleå Norrköping Michael Gilmore och Brendan Bailey.

BC Luleå Norrköping Michael Gilmore och Brendan Bailey.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-03-01 20:26

Huvva. Det där landslagsuppehållet i SBL herr kändes som en evighet men nu är det äntligen dags att dra i gång liret i ligan där var och varannan spelare gör jobbet för kaffepengar.

Häng med på ännu ett tips.

Torsdag 2/3

Norrköping–Nässjö                            1

Här finns det förstås bara en segrare och det är givetvis hemmalaget och mästaren Norrköping. Där finns bredden, spetsen och vinnarvanan. I Nässjö finns...Ja, vadå? Ett habilt ligalag som leds av landslagsguarden Charles Barton. Det räcker inte.

BC Luleå–Uppsala                               1

Uppsala tappade nyligen fotskadade stjärnan Jordan Shepard och det innebär att laget nu består av ett dussin rollspelare som inte har förmågan att skapa saker offensivt. Självklart ska vingliga BC Luleå hantera det – även om Michael Gilmore har tre foul efter tolv minuter, får en teknisk i tredje perioden och är utfoulad innan fjärde hunnit starta.

Fredag 3/3

Borås–Umeå                                         1

Borås bortaseger i slutsekunden mot Norrköping var en av de mest imponerande vinsterna Bloggen sett på flera år. Den mäktiga vändningen måste ha gett en enorm boost som kanske landar i ett SM-guld framåt våren. Umeå? Nja, det har svajat ett bra tag nu för Gustav Hansson & Co och något tydligt trendbrott kommer vi inte se under besöket på västkusten.

Fryshuset–Köping                                 2

Inget att se. Cirkulera.

Kalmar – Jämtland                                 2

Beskedet för någon vecka sedan att Kalmar lämnar SBL efter bara en säsong lär knappast gjort spelarna i laget mer motiverade och mot ett maskinmässigt Jämtland hade förstås en hundraprocentig insats behövts för att bara förlora med 15. Nej, det här kan bli ganska otäckt.