Omgångens tips: Häftig toppmatch i Borås

Bloggen tippar vidare.

Basketbloggen 11 januari 2023 21:25

Hej, bara. Här dök det upp hur många matcher som helst på menyn i SBL herr. I och för sig utspritt på tre dagar men det får funka. Häftigaste tillställningen hittar vi i Borås på lördag.

Då tippar vi.

 

Torsdag 12/1

Jämtland–Södertälje                       1

Efter en svag start på ligaspelet har Jämtland fått ordning på grejerna och ser ut som den heta guldkandidat laget ska vara. Nye guarden CJ Jackson blir bara bättre för varje dag och har tillfört den kreativitet som laget behöver. Nej, Södertälje ska inte vara nära.

 

Fredag 13/1

Kalmar–Uppsala                               2

Utan skadade ledaren Jan Tratnik är Kalmar ett lag utan spets, bett och stabilitet. Uppsalas tapp av stjärnan Anthony Mathis har också ställt till det men nog ska laget hitta en seger här. Allt annat vore märkligt.

 

Nässjö–BC Luleå                               2

Två lag som vägrar hitta en fast grund att stå på och värst är det för normalt hemmastarka Nässjö som tappat det mesta de senaste veckorna. BC Luleå blandar, ger och svajar betänkligt under matcherna och senast mot Uppsala var det rena berg-och-dalbanan. Bloggen landar ändå i att Luleås spetsspelare reder ut det här på något sätt.

 

Köping–Fryshuset                             1

Jaha.

 

Lördag 14/1

Borås–Umeå                                       1

Kanonmatch mellan serieledaren Borås och succélaget Umeå som kommer bli sjukt underhållande på alla sätt och vis. Rimligtvis ska hemmalaget vinna i kraft av hemmaplan och ett spelarmaterial som har ett helt annat djup än Boris Balbreas Umeåtrupp. Det ska avgöra i långa loppet.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa