Omgångens tips: Ett häftigt toppmöte

Bloggen tippar vidare.

Dolphins

Dolphins

Foto: David Iwung

Basketbloggen2022-12-12 18:19

Bloggen är lite sen på bollen men här kommer ännu ett spektakulärt tips.

Måndag 12/12

Borås–Norrköping                                   1

Satan i gatan vilken häftig toppduell mellan två lag som har tydliga guldambitioner. Borås är solkar serieledare. Norrköping de två senaste årens mästare. Inget av lagen spelar väl sin bästa basket just nu men Bloggens pendel väger över till fördel för Borås som är oerhört svårslaget hemma.

Tisdag 13/12

Södertälje–Umeå                                     2

Jag trodde Södertälje börjat resan uppåt i tabellen men efter förlusten mot Uppsala i den senaste omgången börjar Bloggen tveka. Spelarmaterialet finns där för att vara så mycket bättre. Umeå spelar kanske inte med samma självklarhet som för några veckor sedan men lik förbaskat hittar tränaren Boris Balibrea och ostoppbare Gustav Hansson sätt att vinna. Så även i kväll.

Köping–Uppsala                                     2

Köpings formkurva pekar spikrakt nedåt och tränaren Torbjörn Gehrke lär försöka med allt som står i hans makt för att vända den negativa förlusttrenden. Hittills utan att lyckas. Alla trodde Uppsala skulle rasa ihop när stjärnan Viktor Gaddefors försvann men det blev precis tvärtom. Istället spelar laget säsongens bästa basket just nu. Klura på det i smågrupper.

Kalmar–Jämtland                                   2

Nykomlingen Kalmar är i dag klart bättre än under säsongsinledningen – mycket tack vare några nödvändiga personalbyten. Men det hjälper förstås inte den här kvällen. Jämtland har varvat upp efter en seg start och spelar nu som den tydlige guldkandidaten laget ska vara sett till spelartrupp.