Omgångens tips: Ett bakslag för BC Luleå

Nya matcher nya bud. Bloggen har ett tips att leverera.

BC Luleå-Borås Basket på fredag.

BC Luleå-Borås Basket på fredag.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2023-01-19 11:26

Torsdag 19/1

Uppsala–Jämtland                                   2

Östersunds stolthet går som tåget, besegrade nyligen mästaren Norrköping på bortaplan och då kommer nykomlingen Uppsala bara bli ett litet gupp på vägen. Räkna kallt med Jämtlands 13:e seger på de 14 senaste.

Fredag 20/1

BC Luleå–Borås                                        2

Lagkaptenen Denzel Georges handskada ett defensivt bakslag för Luleå som kommer märkas. Det innebär ett ännu större ansvar på Adam Rönnqvist, Jonathan Arvidsson och nye Darrell Davis som måste kliva fram direkt. Men: Mot serieledande Borås blir det hur som helst tufft och en seger får ses som en jättebonus i jakten på en topp fyra-placering i tabellen. 

Köping–Kalmar                                        1

Två lag som har alla möjliga problem att vinna basketmatcher. Kalmar är det lag som ligger närmast att spela på sin högsta kapacitet och är nyckelspelaren Jan Tratnik i spel igen finns nog en pyttechans att knipa en skalp. Men det rimliga tipset är ändå Köping.

Umeå–Nässjö                                           1

Här ser jag framför mig en rysare i 40 minuter. Nässjö byggde massor av självförtroende när laget besegrade BC enkelt och topplaget Umeå får nog se upp en del. Svårtippat som tusan.

Lördag 21/1

Södertälje–Norrköping                           2

Nä, Norrköping får inte riktigt ihop sina grejer och letar efter ett vägvinnande spel över tid. Med stor sannolikhet har nye Marcus Tyus hittat sin roll efter den bleka insatsen mot Jämtland vilket lär betyda en del. Södertälje? Svårt att säga vad laget visar upp för ansikte men mycket hänger på om Anton Gaddefors och Alexander Lindqvist är spelbara.