Omgångens tips: En tränarduell med massor prestige

Basketfest och baskettips. Allt är som det ska vara.

Travis Henson BC Luleå

Travis Henson BC Luleå

Foto: Max Wiik

Basketbloggen2024-10-03 11:42

Efter månader av väntan är det till sist dags för premiär i SBL herr. Redan i kväll är det smygstart och sedan fullbordas den första omgången på söndag. Och enligt den långa traditionen erbjuder Bloggen ett tips.

Nu rullar vi.

Torsdag 3/10 

Jämtland–Södertälje                       1

Klurig duell mellan två lag som byggt om rejält och knappast aspirerar på några toppositioner i tabellen den här vintern. Mest intressant: Tränarduellen mellan läromästaren Adnan Chuk i Södertälje och hans elev Andris Kehris i Jämtland som under flera år jobbade tillsammans i Östersund. Där finns det förstås massor av prestige.

Fredag 4/10

Borås–Nässjö                                  1

Boråstränaren Henrik Sonko har återigen rustat för att ta upp kampen med Norrköping och laget innehåller en hel del spännande spelare som målgöraren Jase Townsend och förre collegesvensken Oskar Palmqvist. Nässjö är svårbedömt men känslan är att laget inte har den kvalité på importspelarna som krävs. De unga svenska framtidsnamnen Anton Lindqvist och Felix Broström blir spännande att följa.

BC Luleå–Köping                           1

Unga köping med nya tränaren Gabo Loaiza är det lag som överraskat mest under försäsongen med sin frejdiga och energifyllda basket. Det här laget kommer till Luleå för att förstöra premiärfesten i Luleå energi arena, inget snack om den saken. BC Luleå är svårbedömt men laget visade i alla fall i 39-poängssegern mot Nässjö i cupen att där finns en defensiv uppsida om spelarna är disciplinerade. Räkna med en rysare.

Norrköping–Högsbo                     1

Brutalare start än så här går det förstås inte att få för en nykomling i ligan, det kan vi vara helt överens om. Men vad göra? Högsbo kan bara lira, ha kul och efter 40 effektiva minuter kika på resultattavlan för att se hur stor förlusten till sist blev.

Uppsala–Umeå Bskt                    1

Uppsala ställer upp med ett helsvenskt material i premiären och om klubben ska fylla på med utländsk kraft under säsongen är tämligen oklart. Hur som haver: Truppen är lövtunt men spelar oerhört bra tillsammans där erfarne guarden Lukas Friberg styr upp grejerna. Umeå Bskt, med nya tränaren Christer Sjögren, har lastat in all spetskompetens i förstafemman med Omar Krayem och fyra jänkare. Svårtippad match där hemmaplan kan bli avgörande.