Omgångens tips: En hedersam får väl duga

BC Luleå möter tufft motstånd på bortaplan.

BC Luleå Norrköping Dolphins

BC Luleå Norrköping Dolphins

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-01-25 20:17

I brist på annat kul att rapportera om kan väl Bloggen lika gärna kasta ut ett traditionsenligt tips. Matchdagarna är torsdag och fredag. Håll till godo.

Torsdag 26/1

Jämtland–Köping                                   1

Sveriges bästa basketlag finns just nu i Östersund och ett av de formsvagaste i Köping. Ja, ni fattar säkert hur det här kommer se ut. Adnan Chuks fysiska och fullvuxna lag kommer mala Torbjörn Gehrkes dito. Bit efter bit. Huvva.

Nässjö–Fryshuset                                   1

Det är så jäkla trist när basketmatcher är över innan de spelats.

Fredag 27/1

Umeå–Uppsala                                        1

Skrällgänget Umeå har gjort det fantastiskt hittills men förr eller senare kommer förstås en liten svacka infinna sig. Och den är här precis nu. Laget blev överkört hemma av Nässjö förra veckan och det ska bli intressant att se hur Gustav Hansson & Co hämtat sig. Hyfsat tror jag nog.

Norrköping–BC Luleå                              1

Den här säsongen har väl inte varit den vackraste att se men mästaren Norrköping vinner i alla fall de matcher som ska vinnas. BC Luleå blir märkligt nog bara sämre och mer odisciplinerat ju längre säsongen lider och kommer laget undan med en hedersam förlust ska nog alla Luleåfans vara glada. Högre än så är inte kraven just nu.

Kalmar–Södertälje                                  2

Södertäljes ungdomliga lågbudgetsatsning blev det inte mycket av och nu aviserar klubben en fjärde importvärvning efter många spelmässigt vingliga månader. Laget ska förstås slå Kalmar men jag tror nykomlingen kan gnugga på bra nu när spelfördelaren Jan Tratnik är inne i matchtempot efter sin frånvaro.