Omgångens tips: Det laget tar säsongens första seger

Fyra matcher står på menyn.

Basketbloggen 19 oktober 2022 19:08

Det här är en rörig omgång med fyra SBL herr-matcher över tre dagar. Men vi ska inte misströsta –  basket flera dagar i veckan är bara kul.

Så då är det bara att rulla ut ett tips.

 

Torsdag 20/10

Uppsala–Kalmar                           1

ÄNTLIGEN. Det här är kvällen då ett av två segerlösa lag kommer sudda ut nollan i vinstkolumnen och all logik säger att det blir Uppsala. Hemmalaget är helt enkelt lite vassare och har den klart bäste spelaren på golvet i form av Viktor Gaddefors. Kalmar har värvat in två jänkare de senaste dagarna men ingen av dem borde vara spelklar.

 

Fredag 21/10

BC Luleå–Umeå                             1

Hemmaspelarna lär ha haft en minst sagt harmonisk träningsvecka efter tunga segern i Östersund i lördags där det mesta funkade offensivt och inte minst defensivt. Men jag tror inte det här blir en promenad i parken. Umeå – med Hanssonbröderna som generaler –är ett lite annat väsen den här säsongen. Men visst: Någon gång i tredje i tredje perioden borde BC Luleå göra det ryck som krävs för att knipa en sjätte raka segern.

 

Borås–Jämtland                             1

För bara en vecka sedan såg Jämtland ut att befinna sig på en annan planet jämfört med övriga ligalag med sedan stötte RT Guinn & Co på både Luleå och Nässjö. Nu har det såtts tvivel hos spelarna och jag räknar faktiskt kallt med att Östersundslaget åker på sin tredje raka förlust mot ett Borås som ser ut att gå mot sin bästa säsong på flera år.

 

Lördag 21/10

Södertälje–Köping                          1

Egentligen tippar jag här mot all sans och vett. Köping har sett klart bättre ut än Södertälje hittills och har alla chanser i världen att knipa den här matchen. Men hemmaplan, mjuka korgar, 227 på läktarna och ledarskapet från en prövad veteran som Martin Pahlmblad gör ändå att jag tror Ludvig Degernäs lag hittar en väg vinna.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa