Omgångens tips: Det här blir en rysarmatch

Fem heta matcher bjussas det på.

Basketbloggen 30 november 2022 19:29

Nya matcher. Nya tag. Då rullar vi ut ännu ett tips från eder blogg.

 

Torsdag 1/12

Södertälje–Nässjö                                     1

Hur tusan ska det här sluta? Inte en susning. Södertälje har, efter nytillskotten i truppen, ett bättre lag i dag än för några veckor sedan. Men är Pahlmblads pågar tillräckligt vassa för att vinna över Nässjö som känns lite mer stabilt? Jo, det tror jag faktiskt

 

Borås–BC Luleå                                         1

BC Luleå har blandat och gett den senaste tiden men visst var segern mot mästaren Norrköping ett tydligt fall framåt efter ett par mer platta insatser. Borås hittar segrar hur än laget spelar just nu och det går inte att komma ifrån att laget vunnit 11 av 12 matcher hittills. Jag ser fram emot en rysarmatch hela vägen till de sista minuterna där hemmaplan väger över. Kanske.

 

Fredag 2/12

Köping–Norrköping                                 2

Hemmalagets form är minst sagt knackig efter fem raka förlustmatcher och hur tränaren Torbjörn Gehrke ska vända den här trenden vette tusan. Norrköping har fortfarande ett jobb att göra innan laget funkar lika bra som de två föregående säsonger. Om det överhuvudtaget når dit. Men att hantverksmässigt nöta ned Köping är fortfarande något laget går i land med i sömnen.

 

Kalmar–Umeå                                         2

Som väntat var det Jämtland som i den förra omgången fick stopp på Umeås sex matcher långa segersvit och visade hela SBL att Gustav Hansson kan vara hyfsat mänsklig om rätt saker görs. Kommer det här att störa Umeå på något sätt? Kanske senare. Men först efter att Kalmar hanterats på ett effektivt sätt.

 

Uppsala–Jämtland                                  2

Uppsala såg väl inte jättepiggt ut i den knappa vinsten mot Fryshuset och upprepas den insatsen kommer det inte finnas många rester att plocka upp från golvet efter att Jämtland gnuggat på i 40 fysiska minuter. Så illa ska det kanske inte behöva bli men en seger med 15-20 poäng känns rimlig för RT Guinn & Co.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa