Omgångens tips: Det är premiärens höjdarmatch

Nu kan basketfesten börja.

I våras slog Umeå ut Jonathans Arvidssons BC Luleå ur slutspelet.

I våras slog Umeå ut Jonathans Arvidssons BC Luleå ur slutspelet.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2023-09-20 21:26

Ni har förstås ivrigt suttit och väntat. Som på nålar. Spända av förväntan. Men nu är det dags för premiär i SBL herr och lika säkert som att snön redan faller i Norrbotten kommer här Bloggens först tips för säsongen.

Håll till godo:

Torsdag 21/9

Norrköping–Köping                       1

Alla vet förstås att den gigantiska guldfavoriten kommer vinna den här premiären hemma i Stadium arena. Det säger sig självt. Men det behöver inte bli kika busenkelt och friktionsfritt som man kan tro. Köping imponerade cupsegern mot Jämtland på bortaplan och kan nog streta emot ganska länge. Hur länge får vi se.

Fredag 22/9

BC Luleå–Umeå Bskt                    1

Hemmalaget jagar revansch efter vårens eländiga kvartsfinaltorsk i tre raka matcher och så kommer det givetvis bli. Men BC såg märkligt trubbigt i cupmötet mot Umeå i söndags vilket var en aning överraskande. Är Jonathan Arvidsson tillbaka i spel efter fotskadan och store Tobias Sjöberg några procent närmare matchform efter ytterligare några träningar i kroppen borde det lösa sig för nye huvudtränaren Håkan Larssons lag.

Borås–Jämtland                           1

Omgången fetaste match mellan två potentiella finallag framåt våren. Borås är det lag som sett klart bäst ut under försäsongen och kommer i långa loppet att springa sönder ombyggda Jämtland som lär behöva tid för att varva upp. Och det gör alltid tränaren Adnan Chuks lag förr eller senare. Håll lite koll på Borås nye importguard Ibi Watson, han kan var ett fynd.

Nässjö–Uppsala                            1

Hemmalaget kommer fullproppat med självförtroende efter den lite överraskande cupsegern mot Borås och ska förstås hantera Uppsala som är rejält men en aning trubbigt. Nässjös erfarna kader med spelare som Charles Barton, Dartaye Ruffin, William Gutenius och Abdou Medjedoub kommer inte premiärdarra. Det kan jag garantera.