Omgångens tips: Det är dags att börja vinna matcher

Tar Umeå ännu en jätteskalp? Bryter BC och Jämtland sina förlustsviter. Frågorna rä många.

Basketbloggen 28 oktober 2022 09:44

Nya matcher, nya givar. I den här omgången slänger SBL herr in fem friska matcher där flera av dem kan sluta lite hur som helst. 

Vi kör.

 

Fredag 28/10 

Borås–Köping                              1

Jo, jag vet. Självklart är Borås obesegrat, är Sveriges just nu bästa lag och klockren favorit i den här matchen. Men sov inte på Köping. För första gången på ett tag har tränaren Torbjörn Gehrke hittat en stabilitet, en rejäl grund att stå på och många olika sätt att vinna basketmatcher på.

 

BC Luleå–Nässjö                         1

Bloggen har varit positiv till BC:s prestationer den senaste tiden trots två raka förluster. Men det finns förstås en gräns för det också. Det här är elitidrott och nu måste laget börja vinna matcher. Vad Nässjö står för vet vi: Fys och krigande. Det här är en solklar 50/50-match där detaljer kommer att avgöra i den fjärde perioden. 

 

Umeå–Norrköping                      1

Efter rysarsegrar mot både Luleå och Jämtland kan vi konstatera att Umeå är ett annat djur den här säsongen. Tränaren Boris Balibrea har gjort ett jättejobb med spelarmaterialet och skrämmer samtidigt livet ur alla domare med ligans högsta tonläge från sidlinjen. Norrköping kämpar för att hitta ett flyt i spelet, kommer direkt från Europaspel i Rumänien och har nog inte ork att stå emot i 40 minuter.

 

Lördag 29/10

Fryshuset–Uppsala                   2

Fryshuset har vässat sitt lag med ytterligare en import och stod upp bra mot Södertälje i den förra omgången. Men i långa loppet ska förstås Uppsala – som äntligen spräckt segernollan – vara det bättre laget.

 

Jämtland–Kalmar                     1

Vem hade kunnat tro att Jämtland skulle stå på fyra raka förluster? Inte någon. Nu ryktas det att en eller två importer ska bytas ut och då kan förstås det mesta förändras. Nåväl. Ett segerlöst Kalmar på hemmaplan ska givetvis stökas undan efter behag – allt annat vore förstås jättemärkligt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa