Omgångens tips: Dags för nykomlingen att vinna

Bloggen har tittat på spåkulan igen.

Basketbloggen 13 oktober 2022 13:30

En lite utspridd ligaomgång men inte desto mindre intressant. Hetast blir det nog i Uppsala där det är dags för nykomlingens första seger för säsongen.

 

Torsdag 13/10 

Borås–Södertälje                               1

Borås har höjt sin defensiva nivå den här säsongen vilket gör att laget har lite olika sätt att vinna matcher. Södertälje trampar fortfarande vatten men fick lite arbetsro i och med segern mot Uppsala i tisdags. Men det är svårt att se Martin Pahlmblad & Co lämna västkusten med två friska poäng. 

 

Fredag 14/10

Uppsala–Köping                                1

Nu är det dags. Det känns i hela kroppen. Efter fem raka segrar är det läge för Uppsala att ta säsongens första seger. Givetvis kommer laget ledas av Viktor Gaddefors och jag ser inte att Köping kommer kunna stå emot när hemmalaget får segervittring.

 

Kalmar–Norrköping                           2

Visst. Kalmars spelare sköt som gudar i Luleå energi arena, gjorde höstens vassaste insats men orkade inte gå hela vägen till seger. Nu är motståndet på en annan nivå. Mästarlaget Norrköping kommer fullproppat med självförtroende efter en stark seger i Europe Cup och lär göra processen synnerligen kort.

 

Lördag 15/10

Jämtland–BC Luleå                          1

Japp. Då börjar ligan på allvar för obesegrade BC Luleå efter fyra segrar mot lite enklare motstånd och brutalare än maskinen Jämtland på bortaplan blir det förstås inte. Visst, skrällar har inträffat förr men hur BC överhuvudtaget ska kunna bekymra Östersundslaget är svårt att sett till lagens dagsform. Men kanske senare under säsongen. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa