Omgångens tips: Centerjättarnas heta duell

BC Luleå. Tobias Sjöberg
BC Luleå. Tobias Sjöberg

Bloggen har en plan och ett tips. Igen.

Basketbloggen 18 oktober 2023 20:48

Efter en tre dagar lång tjänsteresa är Bloggen på banan igen. Det vankas en ny SBL-omgång och därmed ännu ett tips.

 

Torsdag 19/10

Jämtland–Umeå                               1

Jag trodde inte Jämtland så snabbt skulle hitta en stabilitet med tanke på att många viktiga spelare bytts ut. Adnan Chuks lag kommer över tid bli livsfarligt och guardparet Tra Holder samt Tito Casero lär dominera många matcher. Umeå ska förstås inte kunna matcha Östersunds stolthet på något sätt.

 

Fredag 20/10

BC Luleå–Nässjö                                1

Två lag med en liknande start på säsongen. En och annan riktigt bra insats. En och annan prestation som har en del övrigt att önska. Bloggen är oerhört nyfiken på duellen mellan de två klassiska centerbjässarna Tobias Sjöberg och Dartaye Ruffin. Kanske ligger matchens utgång i deras händer? Hur som helst en mycket svårtippad match som nog kan sluta lite hur som helst.

 

Uppsala–Köping                                1

Här snackar vi bara ångest och absolut inget annat för tränaren Torbjörn Gehrkes Köping som sett rakt igenom bedrövligt ut och fortfarande är nollat i segerkolumnen. Uppsala – med starka USA-duon Jeremiah Paige och Isaiah Powell i spetsen – är i dagsläget ett bättre sammansatt lag och ska kunna segla ifrån i den här matchen. 

 

Lördag 21/10

Norrköping–Södertälje                   1

Norrköping kommer sakna stjärnan Marcus Tyus som blev knäskadad i veckans Europamatch och det lär förstås märkas på planen men inte påverka matchutgången. Den regerande mästaren är favorit i alla matcher med sin enormt breda trupp. Södertälje har imponerat i säsongsinledningen men det räcker inte i Stadium arena. Här blir det lagets andra raka förlust.

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa