Omgångens tips: Bättre än så här blir det inte

Visst bjussas det på en riktigt fräck fredag i SBL herr.

Basketbloggen 16 februari 2023 18:25

Fem matcher står på programmet –  fyra av dem kittlar rejält. Nu kör vi.

 

Fredag 17/2

Norrköping–Borås                               1

Häftigare än så här blir det inte. Tabellettan mot den regerande mästaren där utgången är helt oviss. Men tipset går till Norrköping som verkar vara på rull (tror jag skrivit det många gånger) och bitarna börjar falla på plats. Inte minst USA-guarderna Devonte Green och Marcus Tyus har börjar röra på sig. Borås? En maskin den här säsongen som inte haft en resultatmässig svacka sedan ligan startade. Imponerande.

 

Umeå–Fryshuset                                  1

Vi går vidare.

 

Nässjö–Köping                                      1

Det känns väl inte som Nässjö på allvar är indraget i striden om en slutspelsplats men det är klart: Torsk mot Köping kan göra att det börjat svaja lite. Köping spelar rejäl basket just nu och har framför allt stabiliserat upp sitt försvarsspel. Men den här kvällen räcker inte laget fram.

 

Jämtland–BC Luleå                              1

Guldtörstande Jämtland sitter på tio raka segrar i SBL och är förstås solklar favorit mot BC Luleå som letat stabilitet i sitt spel sedan dag ett. Men beakta detta: De senaste sex matcherna mellan lagen har Luleå vunnit fyra och det säger något. Men längre än att tränaren Peter Öqvists lag kan vara med och bråka en bit in i andra halvlek kan inte Bloggen sträcka sig. 

 

Lördag 18/2

Uppsala–Södertälje                              2

Brutal rysare mellan två lag som krigar för att knipa en slutspelsplats. Uppsala har ett litet försprång nu men Södertälje har erfarenheten i spelare som Martin Pahlmblad och Alexander Lindqvist vilket kommer väga tungt när allt ska avgöras. Men räkna med ett drama i fyra perioder.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa