Omgångens tips

Toppmatch i Stadium arena står bland annat på programmet.

Basketbloggen2022-01-13 20:03

Tre matcher på två dagar i en rumphuggen basketliga där inställda matcher läggs på hög. Ur ett Luleåperspektiv är förstås matchen i Stadium arena mest intressant. Då tippar vi.


Fredag 14/1

Borås- Södertälje                           2

Borås är, efter sex raka förlustmatcher, i den värsta svackan på många år där inget just nu blir rätt. Orsaken, en av dem i alla fall, är förstås skador och sjukdomar som stört alla former av rytm. Södertälje har hittat formen igen och ser ut att ha prickat rätt i guardvärvningen Trey Freeman som bara blir bättre för varje match.

Norrköping-BC Luleå                       1

Norrköping verkar vara det lag som passar BC Luleå sämst. Lagens två möten den här säsongen har slutat med solklara segrar för Norrköping där mästarlagets höga tempo ställt till massor av problem för Peter Öqvists lag. Den här gången borde Luleås segersvit på åtta matcher till sist ta slut - allt annat vore överraskande. Men kanske kan Luleå visa att man krupit lite närmare och bara det vore ett steg på vägen.

Lördag 15/1

Jämtland-Köping                               1

Okej, Köping har två raka segrar efter den långa förlustsviten men här kommer laget springa rakt in i väggen. Jämtland är Bloggens guldfavorit och hemma förlorar inte Adnan Chuks gäng. Östersundslagets fysik, storlek och struktur kommer helt enkelt blir för mycket för Köping.