Omgångens tips

Bloggen håller liv i traditionen.

BC Luleå.

BC Luleå.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2022-10-02 11:29

Då är det dags för en hyfsat sammanhållen omgång i SBL Herr och då tar Bloggen chansen att mejsla ut ännu ett tips. Och vi rivstartar redan på måndag med en stekhet toppmatch i Stadium arena.

Måndag 3/10

Norrköping–Borås                             1

Jag ger hemmalaget tipset lite av gammal vana men känner mig inte helt trygg i den profetian. Mästarlaget Norrköping Dolphins har gnisslat en del under försäsongen och har inte fått ihop grejerna till 100 procent. Därför ger jag bortalaget Borås en ganska hygglig chans att sno den här matchen. 

Tisdag 4/10

Uppsala–BC Luleå                              1

BC har öppnat med två segrar mot motstånd som inte varit av högsta klass. Men nu blir det åka av och då kommer bristerna i lagbygget tydligt synas – inte minst på bakplan där Marcus Evans spel och attityd inte varit vackert att skåda. Uppsala kommer ledas av Viktor Gaddefors och med Svenska cupen-matchen lagen emellan som färskt minne tror jag på en rätt så behaglig hemmaseger. 

Södertälje–Jämtland                          2

Det jag sett hittills av alla SBL-lag spelar Adnan Chuks bygge på en egen nivå. Jämtland har ett internationellt snitt över sitt spel med storlek, försvar och struktur som få kan matcha just i dag. Södertälje, som vinglat i säsongsinledningen, borde inte ha mycket sätta emot över 40 minuter.