Omgångens tips

Sista omgången i SBL herr.

Basketbloggen2022-03-17 14:37

Då var det dags för den allra sista omgången i SBL herrs grundserie och nu handlar det om att skapa sig en så bra position som möjligt inför slutspelet. Då tippar vi fredagens matcher.

Norrköping-Umeå                             1

Norrköping har redan vunnit grundserien sedan länge och lär vila spelare inför det som komma skall. Umeå har allt att spela för och måste vinna för att knipa sjundeplatsen. Men klass kommer förstås att slå all motivation i världen den här gången.

Södertälje-BC Luleå            1

Hemmalaget är mycket formstark, fått tillbaka Anton Gaddefors från skadelistan och vill knipa tredjeplatsen. BC visade tveksam inställning i den viktiga matchen mot Köping och fick två spelare – Andrew Smith och Samuel Berkelund – skadade. Nej, det här kan bara sluta på ett enda sätt – något annat är svårt att se med tanke på förutsättningarna. 

Jämtland-Fryshuset               1

Jämtland behöver bara vinna hemma mot ligahistoriens sämsta lag för att knipa andraplatsen. Jag tror tränaren Adnan Chuk har haft större utmaningar i sin karriär.

Borås-Nässjö                 1

Här står slaget om femteplatsen mellan två lag som blandat högt och lågt under säsongen. Borås har byggt lite självförtroende den senaste tiden med tre raka segrar samtidigt som Nässjö haft vissa personella problem. Bland annat drog guarden Jordan Peltier på sig en knäskada i mötet med Södertälje tidigare i veckan och statusen på den har Bloggen ingen uppdatering kring.