Omgångens tips

Traditionen fortsätter. Tvivla icke.

Basketbloggen2021-10-11 08:14

Ett gäng spännande matcher den här omgången som börjar i kväll och avslutas i morgon. Let´s tippa.

Måndag 11/9

BC Luleå-Jämtland                                       2

Östersundslaget är just nu Sveriges bästa och har utvecklats till en maskin under Adnan Chuks ledning. BC Luleå? Ingen vet hur det här ska utvecklas men en sak är säker: Efter bottennappet mot Borås måste hela organisationen studsa tillbaka och prestera på en anständig nivå. Seger är dock att sikta alldeles för högt.

Tisdag 12/9

Södertälje-Nässjö                                       1

Nässjö har haft svårt att hitta sin identitet i säsongsinledningen och förlusten mot Köping på hemmaplan kändes både onödig och obegriplig. Södertäljes identitet behöver ingen fundera på. Stabilt, tryggt och ibland lite tråkigt. Helt enkelt ett lag som måste besegras av egen kraft. Och den sitter inte Nässjö på i dag.

Umeå-Fryshuset                                        1

Umeå har tagit ett kliv upp jämfört med den förra säsongen och vad Fryshuset gjort vette tusan. Hur som haver: I dag har Västerbottenslaget de verktyg som krävs för att vinna en match av denna typ ganska enkelt.

Köping-Borås                                              2

Svårtippat som tusan. Köping såg eländigt ut mot Umeå i premiären, hittade självförtroende mot Fryshuset och svarade för en urstark match mot Nässjö. Men Bloggens bedömning är ändå att Borås talangnivå är högre och ska ge utslag över 40 minuter.