Omgångens tips

Tipparfesten fortsätter.

Basketbloggen2021-10-28 20:19

Fredagsfest med SBL herr-basket och livet leker. Då tippar Bloggen med glädje i hjärtat.

Nässjö-Borås                                   2

Oj, en lurig match mellan två lag som inte fått ut sin fulla potential. Borås har dock gnetat ihop några rysarsegrar utan att spela bra och det borde ge lite självförtroende. Hemmalaget saknar antagligen Keenan Gumbs och det smärtar förstås massor.


BC Luleå--Södertälje                      2

Nej, Södertälje har sett segt, gammalt och statiskt ut den senaste tiden där storförlusten mot Norrköping var eländig. Men laget har erfarenhet och skytte. Det sistnämnde saknar BC Luleå som skjuter massor av treor och gör det med låg procent. En dålig kombo. Men jag ger ändå Peter Öqvists lag en liten chans att skrälla men stalltipset är att laget inkasserar den femte raka förlusten.

Fryshuset-Jämtland                         2

En av säsongens stora skrattmatcher och serieledande Jämtland får den här gången chansen till en träningsmatch inför publik och med sekretariat.

Umeå-Norrköping                            2

Norrköping har utan tvivel varvat upp med storsegrar mot både BC Luleå och Södertälje. Fatta att coachen Mikko Riipinen i den senaste matchen startade med tre jänkare på bänken - det säger något om kvalitén på truppen. Umeå kommer säkert hänga med ett tag, det brukar laget göra mot de flesta, men där finns helt enkelt inte tillräckligt med kvalité för att utmana i långa loppet.