Omgångens tips

Vi startar basketveckan med en riktig smällkaramell.

Basketbloggen2022-03-06 20:41

Veckans tipparbonanza rivstartar med en toppmatch i Luleå energi arena och följs upp med tre bataljer under tisdagen.

Måndag 7/3

BC Luleå– Norrköping                  2

Hur vi än vrider och vänder på det här är fakta att Norrköping bekvämt vunnit lagens alla tre möten. Det går inte att bortse ifrån. Däremot kan vi väl slå fast att måndagskvällens match kan vara Luleås bästa chans att bråka lite med mästarlaget som saknar målgöraren Brandon Tabb. Hur läget är med landslagsspelarna Adam Ramstedt och Felix Terins, som båda missade förlustmatchen mot Södertälje, vet Bloggen inte.

Tisdag 8/3

Köping– Jämtland                       2

Normalt sett ska det här vara en ganska bekväm seger för strukturerade Jämtland men inte den här gången. Laget är formsvagt, har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och det öppnar förstås upp för Köping som plötsligt hittat lite självförtroende i säsongens elfte timme. Tipset är en rysare men till sist är Adnan Chuks lag lite för smart, lite för rutinerat.

Södertälje–Borås                         1

Förra vårens finallag Södertälje går inte att få riktigt koll på. Det blandas och ges hej vilt och just nu dras laget med en del skadeproblem som stökar till det en del. Borås, säsongens kanske största besvikelse, är en bit nere i källaren efter torsken mot Köping hemma och hur laget ska lyckas vända den svarta trenden i Täljehallen är svårt att se.

Umeå– Nässjö                              2

Jag tror absolut att Umeå har en hygglig chans att skrälla i den här matchen. Laget är bra hemma och Nässjö är i sin tur ett helt annat lag när det inte befinner sig i Småland. Men till sist borde ändå Nässjö gnugga hem den här matchen på sin fysik och returtagningskapacitet.