Omgångens tips

Fyra friska matcher på programmet.

Basketbloggen2021-09-27 09:41

Liret i SBL Herr rullar vidare och Bloggen hänger som alltid på. Fyra matcher över två dagar där kvällens kamp mellan Borås och Jämtland känns som den klart hetaste.

Måndag 27/9

Borås-Jämtland                             2

Härligt toppmöte mellan två klubbar som gärna gör anspråk på en SM-titel framåt våren. Borås har ligans bredaste trupp - Jämtland är det lag som sett vassast ut på försäsongen. Jag satsar min slant på Adnan Chuks gäng - mycket på grund av att laget redan spelat en ligamatch och är i lite rytm. För Borås är det säsongspremiär och viss varning för ringrost.

Tisdag 28/9

Fryshuset-BC Luleå                       2

Självklart ska Luleå vinna det här ganska komfortabelt och så lär det bli till sist. Men Peter Öqvists lag är ett nybygge. Flytet och rytmen har inte infunnit sig på långa vägar och jag är ganska säker på att Fryshuset kommer hänga med ganska länge innan Luleås större individuella skicklighet ger utslag.


Umeå-Köping                                  2

Det här blir en rysare mellan lagen som kommer fajtas om plats ju och åtta i tabellen. I grunden är Köpings trupp lite starkare och mer erfaren. Det kommer avgöra i längden. Men en sak är säker; Boris Balibreas lag kommer kriga i 40 intensiva minuter. Räkna med att det här avgörs de sista fem minuterna.


Nässjö-Norrköping                         2

Bra match mellan två klubbar med toppambitioner. Men nagelfar du lagens trupper är det ändå en viss skillnad. Norrköping är steget före sju dagar i veckan och det ska förstås ge utslag. Men Nässjö är sjukt svårslaget i sin hemmahall där laget spelar extremt fysiskt. Det måste den regerande mästaren matcha.