Omgångens tips

Fyra heta matcher när Bloggen tippar vidare.

Basketbloggen2021-10-14 20:25

Fredagkväll är basketkväll. Det är sedan gammalt. Det här SBL-omgången innehåller flera heta matcher där den som spelas i Luleå energi arena känns mest intressant ur flera perspektiv.

Fredag 15/10

Nässjö-Umeå                           1

Umeå saknade arbetshästen Cole Welle i segermatchen mot Fryhuset och är han inte tillgänglig mot alltid fysiskt spelande Nässjö ska laget inte ha en chans. Nässjö har startat säsongen 1/4 och letar förtvivlat efter vårens superform. Kan det här blir startskottet mot något bättre? Stjärnan Keenan Gumbs skadade sig mot Södertälje och är mycket säker startande.

BC Luleå-Norrköping               2

Hos Luleå sågs klara förbättringar i förlustmatchen mot Jämtland – inte minst försvarsmässigt. Men laget har förtvivlat svår att skjuta bollen med hö procent och det har förstås mästaren Norrköping noterat. Känslan är att Peter Öqvist lag kommer göra match av det här men till sist bär ändå Norrköpings bredd väga över. Där är BC Luleå inte i närheten. Det kommer kräva säsongens klart bästa insats för att förlustsviten på tre ska få ett stopp. 

Jämtland-Köping                       1

Visst, Köping har lyft sitt spel och bortasegern mot Nässjö förra veckan var en fin skalp. Men vaddå? Maskinen Jämtland, som just i dag är Sveriges bästa lag, kommer rulla över Torbjörn Gehrkes Köping efter behag. Det finns inte annat scenario.

Lördag 16/10

Borås-Södertälje                       2

Riktig oviss match mellan två lag som letar formen. Borås har två raka segrar och borde vara lite på gång efter en svag ligastart. Erfarna Södertälje puttrar på, ser egentligen inte så bra ut men gör vad som krävs för att vinna matcher.