Omgångens tips

Ligaspelet drar igång igen.

Basketbloggen2022-03-03 08:42

Efter landslagsuppehållet är det dags att rulla igång SBL herr igen och på menyn står fyra stekheta matcher under fredagskvällen. Vi kör så det ryker.

Nässjö-Södertälje               1

Efter prestigesegern mot guldfavoriten Norrköping på bortaplan lär Södertälje vara fullproppat av självförtroende med sikte på tredjeplatsen i tabellen. Men jag vette tusan om det hjälper. Nässjö kan matcha Södertäljes fysik på alla plan och jag tror nog Joakim Källmans lag lyckas nöta ned motståndet. På något sätt.

BC Luleå-Jämtland                 1

Av någon anledning passar Jämtland BC Luleå ganska bra den här säsongen och segern på bortaplan, trots skadetrubbel, var en av de mer överraskande den här säsongen. Därför får Peter Öqvists lag gå in som mycket knapp favorit i Luleå energi arena. Men det kommer bli sjukt tajt och till sist landar allt i beslutsfattande när matchen står och väger. Det ska förstås också bli intressant att se hur Luleås senaste tillskott Samuel Berkelund smälter in i spelet.

Borås-Köping                        1

En viktig match mellan två av säsongens stora besvikelser. Borås har materialet att vara topp fyra – Köping borde absolut ha vunnit mer än futtiga nio matcher i det här läget. Hur som haver: Det här ska hemmalaget vinna av den enkla anledningen på större talang.

Fryshuset-Umeå                   2 

Tja, ni vet. 28 raka torsk lär bli 29 för Fryshuset.