Omgångens tips

Nya matcher. Nya utmaningar.

Basketbloggen2021-10-07 14:36

Fyra matcher på tre dagar. Då tippar Bloggen igen.

Torsdag 7/10 

Jämtland-Norrköping                              1

Här snackar vi om två potentiella finallag med superdjupa trupper som sett helt oemotståndliga ut under säsongsinledningen. Det här blir en fysisk batalj där små detaljer kommer avgöra i den fjärde perioden. Där kan hemmaplan var en sådan. Hur som helst – här har vi en riktig SBL-höjdare.

Fredag 8/10

Borås-BC Luleå                                         1

BC Luleå har, sett till förväntningar, sett ok ut under de tre första matcherna och tagit steg i rätt riktning. Även om de är små. Borås har åkt på två stjärnsmällar mot Jämtland samt Norrköping där först och främst lagets försvarsspel varit oerhört ihåligt. Men känslan är ändå att hemmalaget betydlig större djup i truppen kommer fälla avgörandet i långa loppet.

Nässjö-Köping                                           1

Inget snack. Förra säsongens succélag Nässjö är det bättre laget och Köpings enda seger mot Fryshuset är inget att fästa större vikt vid. Bloggen skulle bli förvånad om inte hemmalaget seglar i väg till en ganska behaglig seger.

Lördag 9/10

Fryshuset-Södertälje                               2

Jäklar vad Södertäljes ”gubbgäng” kommer chilla och gå på halvfart i ungefär 15 minuter. Men sedan lär det vara sluttjafsat. Gaspedalen trycks i botten och segermarginalen för Alexander Lindqvist & Co stannar till sist på 30-nånting. Klart slut.