Omgångens tips

Matchdax. Och tipsdax.

Basketbloggen2021-09-30 10:23

En jäkla splittrad ligaomgång med futtiga tre matcher fördelat på fredag och söndag. Blekt som tusan men Bloggen viker inte ned sig. Traditioner är till för att följas.


Fredag 1/10

Köping-Fryshuset                                 1

Köpings nye tränare Torbjörn Gehrke måste skatta sig lycklig över att få Fryshuset som motståndare direkt efter genomklappningen mot Umeå i premiären. Nu får hans hårt prövade lag slicka såren, rulla över motståndet, hämta två enkla poäng och börja bygga lite självförtroende efter en tuff försäsong och eländig SBL-start.


BC Luleå-Nässjö                                   1

Första stora prövningen för nya BC Luleå. Nässjö är stort, starkt och har redan visat att laget kan tävla med de bästa trots två förluster mot Jämtland och Norrköping. I den sistnämnda matchen vill jag påstå att Smålandslaget mer eller mindre gav bort segern. Luleå tar små steg framåt för varje dag och nu hoppas jag tränaren Peter Öqvist väljer att matcha in Bryce Douvier i startfemman och ge honom tunga minuter. Det kan behövas.

Söndag 3/10

Södertälje-Umeå Bskt                           1

Det är dags för vårens SM-finalist Södertälje att kastas in i SBL-spelet och det blir en mjukstart mot Umeå som efter förlusten mot Luleå gjorde slarvsylta av Köping. Södertäljes armé av +30-svenskar med landslagsmeriter kommer vinna enkelt men knappast göra mer än vad som krävs för dagen.