Omgångens tips

Vi hittar fyra matcher över två dagar i den kommande SBL-omgången.

Basketbloggen 10 oktober 2022 11:42

Bloggen kommer rikta blicken mot Västerbotten och succéduon bröderna Hansson i den här omgången av SBL herr. Men först ett tips.

 

Måndag 10/10

Köping–Jämtland                                     2

Köping har hittat ett par segrar i säsongsinledningen men mot enklare motstånd och i dagsläget är det svårt att säga vad det här laget har för kapacitet. Då är det enklare med Jämtland som under flera år varit tydlig med klubbens riktning: SM-guld. Inget annat duger. Hittills den här hösten har laget – under ledning av Pierre Hampton – spelat på en egen nivå. Något som Köping kommer få känna av.

 

 

Umeå-Borås                                             2

Riktigt intressant match mellan bröderna Gustav och Daniel Hansson i heta Umeå och Borås explosiva offensiv där lagets fyra importspelare verkar ha landat helt rätt. Jag måste gå med bortalaget och orsaken är helt enkelt Borås vassare spets med fler tydliga matchvinnare.

 

Tisdag 11/10

Södertälje–Uppsala                               1

Kanske såg vi en väg uppåt hos Södertälje när laget länge lyckades hålla jämna steg med mästaren Norrköping på bortaplan i den förra omgången? Vi får se. Nykomlingen Uppsala har spelat helt ok hittills men hittat noll sätt att vinna matcher. Så blir det den här gången också.

 

BC Luleå–Kalmar                                    1

BC Luleå har haft stora offensiva problem hittills med ett stillastående halvplansspel och lågprocentigt skytte. Men tack vare sin defensiv har laget hittat tre raka segrar som kommer bli en fjärde mot svaga Kalmar. Räkna inte med någon briljant uppvisning av BC – det kommer krävas jobb hela vägen mot slutsignalen. Det är så det ser ut just nu.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa