Omgångens tips

Vi har fyra matcher på schemat.

Basketbloggen 6 oktober 2022 10:53

Bloggen nagelfar ännu en omgång i SBL herr och ger sitt tips för dagen. Häng med.

 

Torsdag 6/10

Kalmar–Köping                         2

Inget av dessa lag har väl uppträtt som väloljade maskiner men nivåskillnaden är ändå stor. Nykomlingens naiva lågbudgetsatsning ska inte rendera många segrar i SBL och Köping kommer förstås promenera hem den här matchen på ren talang. Allt annat vore en jätteskräll.

 

 

Fredag 7/10

Norrköping–Södertälje           1

Södertälje har en lång väg att vandra för att hitta sin nivå även om där finns med grundkapacitet med veteranerna Martin Pahlmblad och Anton Gaddefors som bas att stå på. Men det är nog så enkelt att lagets importer inte tillför den spets som behövs. Regerande mästaren Norrköping söker rytmen och kommer förstås finna den förr eller senare. Med en sådan bredd i truppen finns inget annat scenario. Kanske inte på fredag, dock.

 

 

Borås–Uppsala                          1

Tillsammans med Jämtland är Borås det lag som sett bäst ut. Vägen mot den absoluta toppen handlar mycket om att klubben hittat rätt i importdjungeln med veteranen Chris McKnight, Ryan Logan, Bodie Hume och Anton Cook. Uppsala får hitta en annan match att ta sin första seger för säsongen.

 

Nässjö–Umeå                            1

Den match som har bäst förutsättningar att bli jämn hela vägen till slutsignalen. Men hemmalaget, vilket leds alldeles utmärkt av erfarne Charles Barton på bakplan, brukar nästan alltid krångla till sig segrar på hemmaplan. Men räkna inte bort Umeå helt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa