Oj, här finns det massor att jobba på

Allis Nyström, Luleå Basket.
Allis Nyström, Luleå Basket.

Luleå Basket har en jäkla resa att göra. För det här lagbygget kommer behöva tid.

Basketbloggen 1 oktober 2023 09:32

Jag vet att en futtig träningsmatch inte säger något om en hel säsong och att det kan ske mycket utveckling under resans gång.

Men en sak är synnerligen solklar: Med tanke på den nivå Luleå Basket startar ifrån har laget ett rejält jobb att göra för att bli en guldutmanare den här säsongen. 

 

Det blev mer än tydligt under träningsmatchen mot Uppsala på lördagen som laget förlorade med 71–73. För att tala klarspråk och inte linda in något: Det var en eländig prestation.

Defensivt funkade inte mycket. Pressen träffade inte rätt. Ett-ett-försvaret fallerade och blev en enda lång foulfest, De defensiva roteringarna var allmänt förvirrade. Det är faktiskt sällan jag sett ett lag få så många toköppna skott som Uppsala erbjöds.

Offensiven var inte direkt pigg och nyfiken. 22 procent från trepoängslinjen, 34 från tvåpoängsland och rekordhemska 22 turnovers. Ni fattar. Det finns förbättringspotential av mass i tränaren Robin Sandbergs nya lagbygge.

 

Spelarkritik? Unga guarden Tiffany Barbosa är en tuff jäkel som vill saker. Veteranen Allis Nyström gick till jobbet och svarade för 11 poäng och 11 returer när hennes svenska kollegor Fanny Wadling, Sofia Hägg och Josefin Vesterberg hade det motigt. Nya USA-guarden Robbi Ryan vill göra poäng och fyllde den rollen med 22 gjorda. 

Nu undrar säkert hur de två andra importspelarna Dejza James och AJ Alix såg ut? Nja, där måste klassen höjas med många, många procent. Den gemensamma nämnaren för båda två är att det är mycket svårt att se vad som är deras "grej" som basketspelare är. Men det kanske kommer.

 

I dag, söndag, spelar Luleå Basket ännu en träningsmatch, det mot Norrköping och det troliga är väl ändå att laget tar ett steg framåt med en match i benen. När denna övning utförs har jag ingen aning om eftersom ingen av klubbarna har varit speciellt tydlig i sin kommunikation. Men den finns kanske någonstans där Bloggen inte letat.

 

Poäng, Luleå Basket: Robbi Ryan 22, AJ Felix 15, Allis Nyström 11, Dejza James 6, Tiffany Barbosa 6, Fanny Wadling 5, Josefin Vesterberg 3, Eira Borgh 3.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa