Nyckelorden är kontinuitet och spelarutveckling

I arbetet med att vässa ett lag handlar det inte bara om att värva nya spetsspelare som ska ge ett lyft. Även om det förstås är superviktigt i alla lagsporter.

Jonathan Arvidsson i BC Luleå

Jonathan Arvidsson i BC Luleå

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Basketbloggen2022-05-27 19:56

Men lika betydelsefullt är att få kontinuitet i spelartruppen och utveckling på befintliga spelare. Och lite på det sättet har BC Luleå startat lagpusslandet inför säsongen 22/23.

Det började med Samuel Berkelund som gjorde en kort succé i laget innan hälseneskadan kom.

U20-landslagsmannen Atle Mellqvist fyllde på en kort tid senare.

För ett par dagar sedan valde förre säsongens stjärnskott Denzel George, 21, att stanna i norr och under fredagen landade även Vråkenfostrade guarden Jonathan Arvidsson, 24, i truppen.


Arvidsson gjorde i vintras, precis som kollega George, sin bästa säsong hittills i SBL och går i höst in på sin fjärde i BC Luleå. Och planen är förstås att han tar ytterligare steg framåt, vässar sitt spel några procent, hittar en större jämnhet och etablerar sig ytterligare i landets högsta serie. 

Och kan Denzel George gör samma sak har plötsligt BC Luleå förbättrat sitt lag avsevärt utan att ha gjort en enda värvning utifrån.


Självklart kommer BC Luleå göra mycket mer för att visa att den satsning som utlovats även ska synas på pappret. Drömmen om Denzel Andersson lever så länge han inte skrivit på ett kontrakt utomlands. Nappar inte han finns det andra etablerade svenska spelare att uppvakta.


Sedan ska förstås tre-fyra importer in, en av dem borde bli Andrew Smith, och när detta scenario blivit verklighet kan vi börja snacka lagbygge på riktigt. Men det lär förstås dröja ett bra tag innan alla bitar är på plats.