Nu vill vi se en klassisk värvarkupp

Så borde Luleå Basket ersätta stjärnan. Om Bloggen får som den vill.

Basketbloggen 22 juni 2022 07:05

I går kunde NSD avslöja att Luleå Basket är på väg att tappa förra säsongens största stjärna Brooke McCarthy-Williams som snodde varenda upptänkligt utmärkelse som gick att få i SBL dam.

Synd. Det hade varit intressant att se den vindsnabbe guarden ytterligare en vinter i Luleå men när klubben inte ekonomiskt verkar kunna bära en Europasatsning är det kanske inte så konstigt. McCarthy-Williams var ganska tydlig under säsongen att hon gärna ville spela internationellt för att få fler kvalitativa matcher.

Men så kan det vara. Luleå Basket spanar just nu hej vilt efter en ersättare och Bloggen är helt trygg med att den sportsliga organisationen hittar rätt. Tränaren Robin Sandberg har genom åren visat sig att en sällsynt fingerkänsla att hitta rätt i importdjungeln utan att alltid vara helt hundraprocentig. Men vem tusan är det?

Bloggen hade hoppats att belgiska förra landslagsspelaren Julie Vanloo fanns på tapeten igen men hon har redan skrivit kontrakt med en fransk klubb och är ute ur bilden. Det hade i alla fall varit en värvning för fansen som alltid älskat den 29-åriga guarden.

Så vad borde göras? Tja, guarder finns det gott men nu handlar det om att matcha två systrar Eldebrink i Södertälje klass och då krävs något utöver det vanliga.

Och varför inte då visa musklerna och genomföra en gammal hederlig värvarkupp. Kort och gott slå en pling till vårens guldhjälte Taylor Murray, 25.

Den 168 centimeter långa amerikanskan snittade 15 poäng, 6 returer och 7 assist i Norrköping Dolphins, var supersolid hela grundserien men förvandlades i finalspelet mot Luleå till en ostoppbar maskin.

Vad tror ni om den planen, basketvänner?


 
 
 
 
 
 
Basketbloggen
10 oktober 2022 11:42  Basketbloggen

Omgångens tips

Ett haveri på så många plan

Luleå Basket.
Visa fler
Kommentera
Läs mer!
27 november 2022 17:18  Basketbloggen

Omgångens tips: Det kan bli en överkörning i LEA

BC Luleå Norrköping.

Omgångens tips: Det här är en lurig rackare

Peter Öqvist, BC Luleå.
Visa fler
Ämnen du kan följa