Nu kommer det krävas säsongens bästa match

Leverans när pressen var som störst.

Basketbloggen 24 april 2022 20:02

När pressen var som störst och säsongen stod på spel lyckades den regerande mästaren för första gången i finalspelet sätta sitt försvarsspel och reducera till 1-2 i matcher via 92-75 i Luleå energi arena.

I de två första matcherna slutade plötsligt Luleå Basket tro på allt det gjort hela säsongen och då blev allt knas samt kaos. Helplanspressen var okoordinerad, rotationerna och hjälpförsvaret virriga vilket gav Norrköping öppna, enkla skott hela dagen lång.


I match tre höjde Luleå Basket intensiteten några snäpp, utan att allt var perfekt, och det räckte för att nöta ned Norrköping över 40 minuter. Norrköping forcerades till 14 turnovers, Luleå höll ner misstagen på futtiga sex.

Offensivt har Luleå Basket fortfarande lite gnissel i maskineriet och det ser ofta inte helt bekvämt ut i halvplansspelet. I och för sig inte så konstigt eftersom det är en detalj som laget inte tränat på så ofta under match den här säsongen.

I final tre blev Bria Goss tidigt het offensivt och kunde med sitt fysiska ett-ett-spel lösa många knutar när skottklockan började ticka ned. 31 poäng och ett 58-procentigt skytte från amerikanskans sida blev direkt matchavgörande. 

Brooke McCarthy-Williams har inte nått sitt tak i finalspelet och det tog hela 19 minuter innan MVP-guarden gjorde sina första spelpoäng. Till sist landade guarden på 19 men det finns fortfarande mer att hämta där. Viktigt dock att hon var hyfsat högprocentig.


Nu vänder serien tillbaka till Stadium arena och många tror nog att Luleå knäckt koden mot Norrköping Dolphins. Men det håller jag inte med om. Segern i final tre var en ren arbetsseger, tränaren Robin Sandberg har fortfarande saker att skruva på och för att vinna på bortaplan kommer det krävas säsongens bästa match av Ellen Nyström & Co. 

 

Men en sak kan jag lova. Segraren i match fyra kommer vinna SM-guld.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
4 juli 2022 21:30  Basketbloggen

Tränaren om stjärnans beslut: "Jag gav aldrig riktigt upp"

Brooke McCarty-Williams, Luleå Basket.

Inga konstigheter: Det handlar om att göra poäng

Peter Öqvist, BC Luleå.

Sagan fick inte ett lyckligt slut.

Pelle Larsson.

Ett nummer för litet – som väntat

Denzel Andersson.

Våga se framtiden – ge honom chansen nu

Pelle Larsson flyttar från Utah till Arizona.
Visa fler
Läs mer!
9 juni 2022 16:04  Basketbloggen

Det kommer stjärnan tillföra BC Luleå

 LaDarien Griffin

Nu är det dags att ta upp kampen mot mästaren

Norrköping gjorde det igen.

Kvällen då stjärnorna inte pallade pressen

Luleå basket

Har Luleå Basket något kvar i tanken?

Luleå basket är illa ute.

Luleå Basket i brygga – Norrköping vann även den andra finalen • Nu måste laget upprepa fjolårsbedriften om det ska bli guld

Luleå Basket i brygga – Norrköping vann även den andra finalen • Nu måste laget upprepa fjolårsbedriften om det ska bli guld
Visa fler