Nu är det dags att ta upp kampen mot mästaren

Bästa laget vann. Inga konstigheter.

Basketbloggen 9 maj 2022 20:54

Jag kan inte bedöma om Norrköping Dolphins har SBL herrs bästa organisation, den bäste tränaren, största spelarbudgeten eller den bästa publiken.

Men en sak vet jag: Klubben hade den här säsongen den klart bästa spelartruppen. Med marginal. Och efter det andra raka guldet har Norrköping satt standarden för vad som krävs för att vinna rubbet och nu är det bara för klubbar som Borås, BC Luleå samt ett par andra att ta upp kampen på allvar och göra ett försök att tävla på samma villkor.


Jag menar: Titta på Norrköpings fyra första spelare som byts in från bänken: Brandon Tabb, LaDarien Griffin, Hugo Bergström och Elias Desport. Det är egentligen bara Södertälje som kan matcha den bredden på spelarkadern. Ingen annan är på samma planet om jag spetsar till det en aning.


Nej, den här säsongen var, med facit hand, ett enda lång eriksgata för tränaren Mikki Riipinens lag som i finalspelet mot Jämtland fick gräva hyfsat djupt för att vinna efter sex matcher. 

Hade Jämtland lyckats – och gudarna ska veta att det vara nära – vinna en av de två första finalmatcherna och hade inte stjärnan Pierre Hampton blivit skadad kanske champagnen korkats upp i Östersund. Vem vet? Men det är bara hypotetiska funderingar och inget annat.

 

Som jag skrev tidigare: Det ska bli intressant att se vilka klubbar som tar upp kampen med SBL:s just nu mäktigaste klubb. Södertälje absolut. Jämtland? Ingen tvekan. BC Luleå? Det låter så men vem vet. Borås? Inte en susning.

Men en sak vet jag: Nu börjar den roligaste säsongen. Den galna. 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
6 juli 2022 20:16  Basketbloggen

Planen om veteranguarden lämnar BC

.Adam Rönnqvist

Tränaren om stjärnans beslut: "Jag gav aldrig riktigt upp"

Brooke McCarty-Williams, Luleå Basket.

Inga konstigheter: Det handlar om att göra poäng

Peter Öqvist, BC Luleå.

Sagan fick inte ett lyckligt slut.

Pelle Larsson.

Ett nummer för litet – som väntat

Denzel Andersson.
Visa fler
Läs mer!
6 april 2022 20:10  Basketbloggen

Semifinaltipset: De lagen går till final

BC Luleå - Norrköping Dolphins.

Kvartsfinaltipset

BC Luleå-Borås

Avslutningen av grundserien blev en mardröm

BC Luleå  föll igen.

Laget som det aldrig går att förstå sig på

Andrew Smith och Denzel George i BC Luleå.

Omgångens tips

Visa fler