Nja, det här var väl ingen skönhetsupplevelse

Första segern för skadedrabbat BC Luleå.

Basketbloggen 7 september 2022 21:14

Då har BC Luleå hämtat in säsongens första seger via 9070 mot Tromsö i turneringen som spelas nere i Umeå. 

Vi kan direkt konstatera att förutsättningar för en genomkvalitativ match av Peter Öqvists lag försvann redan innan uppkast när Jonathan Arvidsson, Marcus Evans och Nils  Botold kastade in handduken på grund av skador. Och visst är det oroväckande att BC Luleås lövtunna trupp redan nu under försäsongen börjar drabbas av skador. Med tanke hur laget är byggt finns det absolut inga marginaler att spela på när SBL-säsongen drar igång. 

Nåväl. Vad fick vi se? Om vi tittar på det nordnorska laget var det ett gäng glada guttar som på sin höjd höll mellangod division I-nivå och en 206 centimeter lång insideserb på 206 centimeter vid namn Petar Radojicic som tog Ladarien Griffin, Michael Gilmore och Atle Mellqvist till skolan i var och varannat anfall och sköt i 41 högprocentiga poäng. Det var inte vackert se ur en Luleåhorisont.

Från BC Luleå-håll var det spännande att stifta bekantskap med ungtupparna Sergey Sepman och Samuel Larsson som fick spela över 30 minuter var och göra det alldeles utmärkt sett till sina förutsättningar.

Rollspelaren och försvarsspecialisten Denzel George tvingades den här gången dra ett tungt lass offensivt och svarade upp med 18 poäng på 36 minuter.

Bloggen har genom åren dragit en del förhastade slutsatser alldeles för tidigt om BC Luleås importspelare och tydligen lär jag mig inget av dessa misstag. Nu är det nämligen dags att ännu en gång lite försiktigt ringa i diverse varningsklockor när det gäller insidespelaren Michael Gilmore. Han måste helt enkelt upp några nivåer spelmässigt samt agera mycket smartare och mer disciplinerat på planen. Det finns förstås fortfarande tid att fixa till dessa skönhetsfläckar.

Poäng, BC Luleå: Brendan Bailey 26, Denzel George 18, Michel Gilmore 15,  LaDarien Griffin 14, Samuel Larsson 8, Atle Mellqvist 7, Sergey Sepman 2. 


 
 
 
 
 
 
Basketbloggen
10 oktober 2022 11:42  Basketbloggen

Omgångens tips

Ett haveri på så många plan

Luleå Basket.
Visa fler
Läs mer!

Låste in sig efter chockförlusten: "Vi har en riktigt pissig match"

Låste in sig efter chockförlusten: "Vi har en riktigt pissig match"

Rysare i Kalmar – så var BC Luleås match minut för minut

Rysare i Kalmar – så var BC Luleås match minut för minut
Visa fler
Ämnen du kan följa