Nej, det här var säsongens största besvikelse

Vi måste prata om elefanten i rummet.

BC Luleå Jämtland Adam Rönnqvist

BC Luleå Jämtland Adam Rönnqvist

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2022-11-21 22:14

Vissa förluster är lite svårare att smälta och 74–82-torsken mot Jämtland var utan tvekan en sådan. Segern fanns där att hämta för BC Luleå – inte minst med tanke på att Östersundslaget saknade guarden Raquan Evans och fick stjärnan Phil Carr skadad efter bara sex minuter.

Men Jämtland läste enkelt sönder BC Luleås offensiva spel under hela andra halvlek, fick Michael Gilmore och Brendan Bailey att skjuta horribla 5 av 23 från golvet och ta horribla beslut samtidigt som både Adam samt Daniel Johansson var stencoola i de avgörande lägena och svarade för massor av stora spel när allt skulle avgöras. Allt det där BC Luleå ännu en gång inte orkade med i sin hemmaborg Luleå energi arena.

Nej, den här insatsen var faktiskt säsongens största besvikelse hittills. Varken mer eller mindre.

Sedan måste vi prata om den elefanten i rummet och det handlar om hur speltiden ska fördelas mellan Jonathan Arvidsson och nygamle Adam Rönnqvist.

Å ena sidan vill tränaren Peter Öqvist förstås fortsätta tro på Arvidsson både på kort och lång sikt.

Å andra sidan visade Jämtlandsmatchen att Adam Rönnqvist nog fortfarande är en lite bättre basketspelare än Arvidsson.

Då blir det förstås lite märkligt att Arvidsson fick 26 minuter på golvet. Rönnqvist bara 19.

Det här kan komma att bli lite klurigt sett över resten av säsongen. Vem ska Peter Öqvist tro på? Erfarne Rönnqvist som förstås är inne på slutet av sin karriär men kanske just i dag vinner lite fler matcher? Eller Jonathan Arvidsson som är åtta år yngre och ska vara en del av BC Luleås framtid under många år?

Det lilla dilemmat kommer bli högintressant att följa. 

Adam Rönnqvist, BC Luleå.
Adam Rönnqvist, BC Luleå.