Nej, det blir nog inte mycket bättre än så här

Bloggen säger det alla kunde se. Det var klasskillnad.

Basketbloggen 20 januari 2023 22:07

Varför ska man krångla till saker?

Borås är ett riktigt bra basketlag i SBL.

BC Luleå är det inte.

Borås är kontrollerat, disciplinerat, smart och vet vad som ska göras både offensivt och defensivt.

BC Luleå hystar iväg varenda skott som dyker upp i anfallen. När som helst och hur som helst. 

 

Och det blir alltid sju resor värre när laget blir bortblåst i returtagningen (43–26) som i fredagens match i Luleå energi arena. Borås kontrollerade, till och med krossade, BC Luleå i tresekundersområdet, och då fanns ingen räddning. Ingen väg att vinna. Bara kaos och en enda röra.

Det är oerhört märkligt att BC Luleå efter 22 spelade matcher i SBL inte lyckats hitta någon ordentlig struktur. Någon grund att stå på. Något att falla tillbaka på när det gnisslar. 

Det första sju-åtta omgångarna fanns en defensiv stabilitet och hänga upp allt på. Men sedan en tid tillbaka har även den lilla tryggheten försvunnit och det är nog bara naivt att tro att något radikalt ska hända de avslutande åtta matcherna av grundserien. Det här BC Luleå säsongen 22/23. Varken mer eller mindre.

 

Till sist landar vi i två-tre saker som gör att BC hamnat här: Spelarna kan inte ta instruktioner och är därmed inte kapabla att genomföra det tränaren Peter Öqvist vill eller så når han inte fram med sitt budskap. Kanske är det spelsätt som BC Luleå byggt sin identitet på i snart tio år helt sönderläst av de allra flesta motståndare?

Jag vet faktiskt inte

 

Mot Borås landade allt i gamla synder. Nyckelspelaren Michael Gilmore drog snabbt på sig tre foul och tvingades nöta bänk alldeles för mycket. Det har blivit en plågsam följetong.

Brendan Bailey hystade iväg 17 skott som till 90 procent var forcerade.

Adam Rönnqvist är i sin djupaste formsvacka i karriären och Jonathan Arvidsson slutade – eller orkade inte – ta vettiga beslut i den andra halvleken.

Bara Samir Ali (11 returer ) och LaDarien Griffin spelade med lite stolthet.

 

Nye Darrell Davis, då? Vad såg vi där? Inte mycket alls. Men självklart måste han får mer än 23 spelade minuter på sig innan ett vettigt omdöme kan fällas. Allt annat vore korkat.

 

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa