Med stormsteg mot SM-final

Mästarlaget har kopplat ett rejält grepp om en finalplats.

Basketbloggen 5 april 2022 21:12

Lite som väntat har det regerande mästarlaget Luleå Basket kopplat ett järngrepp om en finalplats efter 83–71 mot A3 Umeå på bortaplan. 2–0 i matcher och på fredag i Luleå energi arena bör laget rimligtvis spika ihop den här matchserien mot ett Umeålag som lider tungt av stjärnan Abigail Asoro skadefrånvaro.

 

Men trots att läget är utmärkt tror jag inte Luleåtränaren Robin Sandberg sätter sig på bussen de 27 milen hem till Norrbotten och är hundraprocentigt belåten med lagets prestation som var minst sagt ojämn över 40 minuter.

De första fem-sex minuterna var inte på långa vägar knivskarpa.

 Att tappa en ledning på 17 poäng under de andra halvlek var inte heller något att skriva hem om.

Sedan skulle nog alla vilja se en bättre spridning på Luleås poänggörande – det brukar vara hälsosamt i långa loppet. I den här matchen svarade USA-duon Bria Goss och Brooke McCarthy-Williams för sammanlagt 56 poäng och knappt någon annan i laget kändes trygg offensivt. Där skulle det vara bra om både Josefin Vesterberg och Ellen Nyström blev mer högprocentiga – helst redan i nästa match.

 

Men till sist löste sig allt ändå. Luleå klev under matchens sista fem minuter upp ett snäpp defensivt, Bria Goss (31 poäng) gick loss offensivt och då pös luften ur Umeålaget som inte orkade stå emot längre.

På det stora hela en hygglig prestation av Luleå men visst finns det en nivå till att visa upp. Kanske ser vi den på fredag?

 

 

 


 
 
 
 
 
 
Basketbloggen
10 oktober 2022 11:42  Basketbloggen

Omgångens tips

Ett haveri på så många plan

Luleå Basket.
Visa fler
Läs mer!
27 november 2022 17:18  Basketbloggen

Omgångens tips: Det kan bli en överkörning i LEA

BC Luleå Norrköping.

BC Luleå har en lång väg att vandra

BC Luleå blev överkört av Umeå.
Visa fler
Ämnen du kan följa