Mästarklubben har kontaktat collegestjärna

Det är stiltje i Luleå Basket värvararbete men lite grand händer i kulisserna. Nu kan Bloggen avslöja att mästarklubben kontaktat collegestjärnan Ellen Hahne, 24.

Ellen Hahne.

Ellen Hahne.

Foto: University at Albany

Basketbloggen2023-06-20 19:37

Guarden Ellen Hahne har en naturlig koppling till Luleå. 2015-2018 spelade hon på RIG Luleå men de senaste fem åren har hon tillbringat på college i USA.

Den senaste säsongen var hon en av stjärnorna vid University at Albany där Hahne snittade 33 minuter, 11 poäng och drygt fem returer.

Men nu kan de bli en återkomst till Norrbotten om alla bitar faller på plats. Hon har haft kontakt med Luleåtränaren Robin Sandberg och nästa vecka ska samtalen fördjupas en aning.

"Då får jag veta lite mer hur Robin tänker och hur ett upplägg för säsongen skulle kunna se ut", säger hon.

Men det är ännu högst osäkert hur Ellen Hahne ska göra med sin basketkarriär. På college har den 180 centimeter långa allroundguarden pluggat internationella affärer och en termin, som kan göras på distans, återstår ännu att slutföra.

"Jag måste först bestämma mig om jag ska fortsätta satsa på basketen. Om överhuvudtaget vill spela vidare. Det är mitt första steg just nu."

Spontant – vad säger du om Luleå Basket?

"En bra klubb med mycket bra spelare. Klart det känns kul när de hör av sig. Jag vet också att jag trivs jättebra i Luleå efter min tid på RIG. Men det är fortfarande tidigt."